Mommy Makeover ervaring

De mommy makeover ervaring van Rachael

In 2009 kreeg de 33-jarige Rachael Vilarinho een drieling en lange tijd was haar zelfvertrouwen op een dieptepunt. Ze besloot dat het tijd was voor verandering en gaf zichzelf een mommy makeover cadeau. De resultaten van de mommy makeover deelt ze met het internet.

“Mijn maag was ontzettend uitgerekt, en hoewel ik na de zwangerschap 30 kilo verloor door een dieet, kon ik dat lelijke uitgerekte stuk vet rond de onderkant van mijn buik niet wegkrijgen”, zei ze tegen de Daily Mail Australia. In plaats dat ze zich voor altijd ongemakkelijk zal voelen, nam Rachael drastische maatregelen: ze besloot dat het tijd was voor een mommy makeover!

Wat is een mommy makeover?

Een mommy makeover is een term die gebruikt wordt voor een combinatie van cosmetische ingrepen, zoals een borstcorrectie en een buikwandcorrectie en soms ook liposuctie. De mommy makeover is een trend die vanuit Amerika is overgewaaid en precies de gebieden aanpakt die door een zwangerschap helaas vaak veranderen. Na een zwangerschap en voedingsperiode kunnen borsten gaan hangen of qua volume sterk afnemen en de huid rond de buik kan verslappen. Beide symptomen kunnen niet verbeterd worden door middel van gezonde voeding en sporten.

In 2016 zijn de operaties populairder dan ooit. Een mommy makeover kost in Nederland gemiddeld €7700,-. De behandelingen worden onder volledige narcose uitgevoerd en nadien blijf je nog een aantal dagen in de kliniek, waar je continue in de gaten wordt gehouden en pijnstilling krijgt. Net als bij elke operatie zijn er risico’s waar je rekening mee moet houden. Lees het volgende artikel voor alle informatie over alle risico’s en complicaties van een mommy makeover.

Mommy makeover ervaring van Rachael

Rachael is helemaal tevreden over haar nieuwe uiterlijk. Over de operatie zegt ze het volgende: “Ik was niet echt bang voor de operatie. Ik was meer enthousiast omdat ik de problemen met mijn eigenwaarde vanaf dat moment achter me kon laten. Mijn vrienden en familie waren vele malen nerveuzer dan ik was, maar ze zien nu welke voordelen de operatie heeft opgeleverd voor ons gezin en mijzelf. Ik ben nu veel gelukkiger en zelfverzekerder”. Volgens Rachael bestaat er nog steeds een beetje een ’taboe’ rond cosmetische chirurgie, maar de reacties van mensen zijn zeer positief.

“Wanneer je tevreden bent over je uiterlijk, is dat ook veel gezonder. Ik kijk niet meer terug. Ik kan gewoon alles dragen wat ik wil en durf nu ook nieuwe dingen te ontdekken. Over de operatie heb ik veel gelezen en nagedacht, maar in mijn geval wogen de risico’s niet op tegen wat het me opgeleverd heeft. De veranderingen zijn geweldig en zijn groter dan de risico’s van de operatie. Mijn advies voor iedereen die worstelt met haar zelfvertrouwen na een bevalling is dat het zoveel beter is als je je leven weer terugkrijgt!”

Haar hele verhaal en foto’s van de transformatie deelt ze op het internet.

Wil je meer informatie over de mommy makeover of heb je een vraag, lees dan onze ultieme mommy makeover gids. Deze gids staat bomvol informatie en geeft antwoord op jouw vragen.